Toiletten in de OV keten

28-04-2010
72 keer bekeken

Adviesaanvraag, advies en standpunt

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over het feit dat NS nieuwe Sprinters in gebruik gaat nemen zonder toilet. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft in een algemeen overleg met de Tweede Kamer op 4 september 2008 toegezegd met NS en ProRail de toiletvoorzieningen over de hele openbaar vervoer keten te bespreken. Dit om te bezien hoe toiletvoorzieningen over de gehele keten optimaal zou kunnen zijn. 
De Nederlandse Spoorwegen (NS), ProRail en het ministerie van Verkeer en Waterstaat (VenW) hebben in september 2009 besloten om gedrie├źn een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de oordelen van de reizigers over diverse opties en naar de kosten van die opties. 
Op basis van de resultaten van dit onderzoek en de visies, standpunten en meningen van NS en ProRail, van de regionale spoorvervoerders en -concessieverleners en van consumentenorganisaties heeft de minister zijn beleidsconclusies opgesteld. Deze conclusies heeft hij onlangs naar de Tweede Kamer gezonden. Hieronder kunt u kennis nemen van de beleidsconclusies van de minister en de verschillende onderliggende documenten, waaronder het de adviesaanvraag aan de consumentenorganisaties en het advies dat zij gegeven hebben. 

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen